"POGLEDAO SLIKU POGINULOG SINA, KLEKNUO I BRIZNUO U PLAČ": Potresna scena na mestu gde je stradao Marko u Čikagu
Markovi prijatelji i rođaci, Foto: ABC 7 CHICAGO / SCREENSHOT

prijatelji i porodica se opraštaju od mladića

"POGLEDAO SLIKU POGINULOG SINA, KLEKNUO I BRIZNUO U PLAČ": Potresna scena na mestu gde je stradao Marko u Čikagu

Tragedija se odigrala u poslednjim nedeljama školske godine, samo nekoliko dana pre mature, zakazane za subotu 18. maja i diplomiranja u nedelju 2. juna

Objavljeno:

Tinejdžer iz Srbije Marko Niketić (17) poginuo je u saobraćajki nadomak svoje kuće u nedelju uveče u predgrađu Čikaga, kada se u njegovo vozilo zakucao drugi vozač.

Do sudara je došlo u nedelju oko 23 sata po lokalnom vremenu kada je Marko vozio svoj srebrni mercedes u mestu Glenvju. S njim je na suvozačevom mestu bila i njegova devojka. U jednom trenutku na njih je naleteo crni „mustang“, koji se kretao prevelikom brzinom.

Prolaznici su odmah pozvali Hitnu pomoć, koja je mogla samo da konstatuje smrt tinejdžera i da drugog vozača i njegovog putnika, kao i Markovu devojku, preveze u bolnicu.

Prema prvim informacijama, samo je suvozač iz „mustanga” prošao s teškim povredama i nalazi se u kritičnom stanju, dok su vozač i Markova devojka prošli s lakšim povredama.

Američki mediji izveštavali su o ovom sudaru kao o teškoj tragediji koja je potresla ceo grad Čikago.

Na licu mesta zatečeni su stravični prizori. Niketićev „mercedes“ se od siline udara prepolovio napola, dok je „mustangu“ prednji deo potpuno smrskan. Krhotine od „mercedesa“ su odletele kroz drvenu ogradu po celoj ulici i trotoaru.

Od te večeri na licu mesta se danima okupljaju Markovi prijatelji i rođaci, koji ostavljaju bukete cveća, a televizijske kamere su u ponedeljak snimile i tinejdžerovog oca.

On je došao sa dvojicom prijatelja, a sam pogled na fotografiju sina, koja je bila pored drveta, nesrećnog čoveka je slomio i briznuo je u plač. Zatim je klekao na zemlju i poljubio lik svog mezimca.

Marko je bio maturant i učenik srednje škole „The Glenbrook South”. Bio je dobro poznat i cenjen učenik, preneli su američki mediji.

Tragedija se odigrala u poslednjim nedeljama školske godine, samo nekoliko dana pre mature, zakazane za subotu 18. maja i diplomiranja u nedelju 2. juna.

Bonus video:

05:02

OVO SU NAJČEŠĆI UZROČNICI SAOBRAĆAJNIH NESREĆA, A ALKOHOL JE SAMO JEDAN OD NJIH! Danas mnogi prave reprizu 1. maja, VOZAČI OPREZ!

(Espreso/Alo/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.